Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tüdő egészségét javító táplálékok és gyógyteák
  2024-02-04 18:36:10, vasárnap
 
  Sokan azt gondolják, hogy a tüdő egészségét csakis a dohányzás veszélyezteti. Tény és való, hogy a tüdőrák mintegy kilencven százalékáért valóban a dohányzás felelős, azonban a tüdőbetegségek kialakulásában szerepe van a genetikának, a levegő szennyezettségének, illetve a veszélyes anyagoknak, ha például olyan munkahelyen dolgozunk. A tüdő egészségét azonban lehet javítani. Léteznek olyan ételek és italok, amelyekkel ezt könnyedén megtehetjük. Ha nem is gyógyulunk meg ezektől a táplálékoktól, sokat javíthatunk a tüdő állapotán és annak egészségén. Mutatjuk is, melyek ezek.

A gyömbér remek vírusellenes és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Segít a légutak, így a tüdő megtisztításában. Fogyaszthatjuk nyersen vagy tea formájában is.

A zöld tea antioxidánsai is sokat javíthatnak a tüdő állapotán. Az egyik ilyen antioxidáns nem más, mint kvercetin. Emellett a zöld tea remek antihisztaminként is működik, azaz csökkenti a tüdőben kialakuló gyulladást és irritációt.

A paradicsom is nagyon sok antioxidánst tartalmaz. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a paradicsom még a cigarettafüst ellen is védelmet nyújthat a tüdő számára, ezen kívül csökkentheti a tüdőt érintő fertőzések kialakulásának kockázatait.

A fokhagyma nemcsak antioxidánsokkal, hanem gyulladást gátló anyagokkal van tele. Ezáltal nemcsak a gyulladást csökkenti a tüdőben, hanem a sejtek károsodásának mértékét is.

A C-vitaminban gazdag táplálékok megóvhatnak bennünket a krónikus obstruktív tüdőbetegséggel szemben, ugyanis a C-vitaminnal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy kitűnő rákellenes hatással rendelkezik. Táplálékok, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak: papaja, alma, narancs, citrom és egyéb citrusfélék.

A zöld leveles zöldségek gazdag forrásai a klorofillnak, amely erős antioxidáns hatással rendelkezik. A klorofill segíti a tüdőben a vér áramlását, illetve segít megakadályozni az oxidatív károsodást, amely sokféle tüdőbetegség okozója lehet.

A citrom vírusellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Sok vitamint és antioxidánst tartalmaz, amelyek megakadályozzák, hogy gyulladás alakuljon ki a szervezetben. Emellett a hörgő- és tüdőfertőzések kezelésében is a segítségünkre lehet.

A méz is nagyon hasznos, hiszen kitűnő antibakteriális hatással rendelkezik. Ezen kívül fokozza az immunitást és segít a tüdőgyulladás megelőzésében.

Gyógyteákkal is növelhetjük a tüdő kapacitását és fokozhatjuk annak egészségét. Az egyik ilyen az eukaliptusztea. Az eukaliptusz köptető hatással rendelkezik, így nagyon hatékonyan tisztítja a légutakat. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, ezért enyhíti a légúti fertőzések tüneteit.

A gyömbér természetes fájdalomcsillapító és erős gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, ezért a tüdő egészségét is védi. A gyulladás enyhítésével és a légutak ellazításával a gyömbér megkönnyíti a légzést, az asztmás rohamok kezelésében is segíthet. Vírusellenes és antibakteriális vegyületeket is tartalmaz, így segít a szervezetnek megszabadulni a kórokozóktól. Az immunrendszert is erősíti.

A kakukkfű egy köhögés elleni népszerű gyógynövény, amely segít ellazítani a torok izmait, és tisztítja a nyálkahártyát. Timol nevű vegyületet is tartalmaz, amely a tüdő egészségét biztosítja, hiszen nagyon hatékony a kórokozók leküzdésében. A timol gombaellenes, antibakteriális és vírusellenes hatásokkal bír. Használhatjuk a gyógynövényt hörghurut, köhögés és tüdőfertőzés esetén.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antioxidánsokkal, tulajdonságokkal, megtisztításában, bebizonyosodott, antibakteriális, tüdőbetegséggel, megakadályozzák, tüdőbetegségek, kialakulásában, kialakulásának, fogyaszthatjuk, eukaliptusztea, immunrendszert, tüdőfertőzések, megakadályozni, megszabadulni, táplálékoktól, cigarettafüst, segítségünkre, antioxidánsai, nyálkahártyát, ellazításával, megelőzésében, tüdőgyulladás, károsodásának, használhatjuk, veszélyezteti, vírusellenes, tüdőbetegség, szervezetben, antioxidánst, vegyületeket, tartalmaznak, gombaellenes, gyógyteákkal, tüdőfertőzés, tüdő egészségét, dohányzás veszélyezteti, tüdőrák mintegy, dohányzás felelős, tüdőbetegségek kialakulásában, veszélyes anyagoknak, tüdő állapotán, gyömbér remek, tüdő megtisztításában, egyik ilyen, tüdőben kialakuló, cigarettafüst ellen, tüdő számára, tüdőt érintő, fokhagyma nemcsak, gyulladást csökkenti,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Még csak most kezdődik a nap  Png kislány  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A sors  Alázat  Elköszönt  Png virág  Julian Brass gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  A sors  Nem méltó hozzád  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kislány  Akarat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Örülök, hogy látlak!  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Éretlen vers  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Png csokor  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  A sors  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Idő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
tüdő egészségét, dohányzás veszélyezteti, tüdőrák mintegy, dohányzás felelős, tüdőbetegségek kialakulásában, veszélyes anyagoknak, tüdő állapotán, gyömbér remek, tüdő megtisztításában, egyik ilyen, tüdőben kialakuló, cigarettafüst ellen, tüdő számára, tüdőt érintő, fokhagyma nemcsak, gyulladást csökkenti, sejtek károsodásának, krónikus obstruktív, zöld leveles, klorofill segíti, oxidatív károsodást, citrom vírusellenes, segítségünkre lehet, tüdőgyulladás megelőzésében, tüdő kapacitását, eukaliptusz köptető, légúti fertőzések, gyömbér természetes, gyulladás enyhítésével, légutak ellazításával, gyömbér megkönnyíti, asztmás rohamok, szervezetnek megszabadulni, köhögés elleni, torok izmait, kórokozók leküzdésében, timol gombaellenes, gyógynövényt hörghurut, antioxidánsokkal, tulajdonságokkal, megtisztításában, bebizonyosodott, antibakteriális, tüdőbetegséggel, megakadályozzák, tüdőbetegségek, kialakulásában, kialakulásának, fogyaszthatjuk, eukaliptusztea, immunrendszert, tüdőfertőzések, megakadályozni, megszabadulni, táplálékoktól, cigarettafüst, segítségünkre, antioxidánsai, nyálkahártyát, ellazításával, megelőzésében, tüdőgyulladás, károsodásának, használhatjuk, veszélyezteti, vírusellenes, tüdőbetegség, szervezetben, antioxidánst, vegyületeket, tartalmaznak, gombaellenes, gyógyteákkal, tüdőfertőzés, gyógynövényt, leküzdésében, kapcsolatban, klorofillnak, kórokozóktól, csökkentheti, enyhítésével, százalékáért, szervezetnek, rendelkezik, kezelésében, antioxidáns, természetes, javíthatunk, munkahelyen, gyógynövény, kockázatait, genetikának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.